8 september 2018 – Friction the Roots Drivers

Zaterdag 8 september REGGAE in het Boerenverdriet 21:30 uur Friction The Roots Drivers. 

Hebben al eerder in het BV gespeeld en ook op 5 mei op het Bevrijdingsgrachtpop. 
“Friction” Friction is geboren en getogen in één van de grote getto’s van Ghana’s hoofdstad Accra. In die getto, genaamd Mamobi Nima, begon Friction’s liefde voor muziek, alsmede zijn droom om een groot artiest te worden. Vanaf dat moment zette Friction alles op alles om zijn dromen werkelijkheid te maken. En zo kwam het dat Friction zijn nickname ‘Friction’ kreeg; vanwege het feit dat hij altijd bezig was om verder te komen, altijd in beweging, ondanks de moeilijke levensomstandigheden. V.I.P.; Vision In Progress Als tiener begon Friction teksten te schrijven en zijn muziek op te nemen, en vroeg hij vier vrienden om samen met hem de groep ‘V.I.P’ (Vision in Progress) te beginnen. V.I.P. werd ontzettend populair en is tot vandaag de dag één van Ghana’s bekendste muziekgroepen, vanwege hun pakkende hiplife liedjes. Daarnaast zijn Friction en de andere groepsleden grote voorbeelden voor de Ghanese jeugd omdat ze uitgroeiden van normale ‘getto boys’ tot inspirerende artiesten.

Van Ghana naar Nederland Na een aantal jaar in de groep V.I.P., vond Friction dat het tijd werd om zich verder te ontwikkelen. Om die reden deed Friction auditie voor een muziekopleiding in Nederland. Als eerste Afrikaanse artiest ooit werd hij toegelaten tot de Fontys Rockacademie, en kwam hij in 2006 naar Nederland om aan die studie te beginnen. Altijd in beweging Tot vandaag de dag woont Friction in Nederland, en vervolgt hij vanuit hier zijn muzikale carrière. Door de jaren heen heeft Friction als support act opgetreden van de reggaelegendes I Jah Man Levi en Morgan Heritage. Zijn singles ‘Life is not Easy’ en ‘I Love You’ worden gedraaid op tv stations zoals MTV Africa, en Jamaicaanse radio stations. De hitsingle ‘Life is Not Easy’ is vier keer genomineerd op de Ghanese Reggae en Dancehall Awards. In 2016 stond Friction met zijn band The Roots Drivers op meer dan 90 podia in binnen- en buitenland; van festivals tot muziek clubs en vele andere plekken. Recent, op 3 september 2016, stonden ze op het hoofdpodium van Engeland’s #1 Reggae Festival The One Love Festival. 
Op dit moment tourt hij non stop de wereld over van Canada Duitsland België London hij stond op vele festivals Zwarte Cross. Notting Hil festival en nog vele meer.